Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εσείς όλοι μαζί κι εγώ χώρια

Περιμένοντας να ακούσω τη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια στο κανάλι του εθνικού απεργοσπάστη, πέφτω πάνω σε ένα διαφημιστικό spot για μια νέα καμπάνια του σταθμού ονόματι "Όλοι Μαζί". Με ένα λόγο ο οποίος θύμιζε δελτίο πολέμου ή έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για αρωγή στην Αϊτή, ο σταθμός ενημέρωνε το ακροατήριό του για την προσπάθεια την οποία θα καταβάλει μαζί με όλους τους Έλληνες ώστε να μην επέλθει ρήξη στην κοινωνική συνοχή τούτες τις δύσκολες ώρες. Ανάμεσα στις άλλες πρωτοβουλίες, ο σταθμός θα αναλάβει να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης από ευσυνείδητους εθελοντές πατριώτες για τους αναξιοπαθούντες και τα θύματα της κρίσης. Το εμφορούμενο από εθνική υπερηφάνεια εγχείρημα θα μπορούσε κάλλιστα να μετονομαστεί στο -όχι και τόσο εύηχο, είναι η αλήθεια- "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι". Αφού μας έκαψε πρώτα ο κυρ-Γιάννης ο Αλαφούζος αμολώντας τους φαιδρούς ή σοβαροφανείς opinion makers που διατηρεί στη δούλεψή του ώστε να μας πείσουν περί του αναγκαιότητας της πολιτικής αυτής η οποία αφανίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξαρση της φτώχειας, τίθεται επικεφαλής ενός ακόμα εθνικού στόχου, αυτού της μείωσης των επιπτώσεων της φτώχειας!
Από την είσοδο στην ΟΝΕ μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από την μπουχέσειο επανίδρυση του κράτους  έως την πλειοδοσία ανθρωπιάς του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας παραμυθιαζόταν με υψηλά ιδανικά και συλλογικά οράματα από την επίτευξη των οποίων όχι απλά δεν είχε λαμβάνειν αλλά αντίθετα έβλεπε την ψαλίδα των αντιθέσεων και των ανισοτήτων να ανοίγει. Είχε όμως να το λέει σε ακόμη μία επίδειξη ηλίθιας μαγκίας: "Εμένα ρε που με βλέπεις, έβαλα πλάτη". Δε λες καλύτερα ότι έστησες κώλο να είσαι μέσα; Τα έλεγαν οι Βαβυλώνα με τον Τζιμάκο αλλά εσύ είχες θαμπωθεί από το κιτς της Γιάννας Αγγελοπούλου και χαμουρευόσουν με το Φοίβο και την Αθηνά εκείνες τις ευλογημένες μέρες.

4 σχόλια:

  1. Την άκουγα κ εγώ ρε Κώστα την εκπομπή μέσω podcast -όπου οι κανονικές διαφημίσεις είναι κομμένες- κ στην προηγούμενη εκπομπή (27/5) αρχίζει το εν λόγω σποτάκι. Περίμενα κ εγώ ο αφελής να το γυρίσει στην πλάκα κάποια στιγμή (τύπου "μια προσφορά του ΔΝΤ" κλπ) αλλά τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε Chris, δούλεμα χωρίς προηγούμενο! Το πλήρες σποτ μιλάει για τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό κλπ. Γραφικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες Κώστα! Πραγματικά πάντως χαίρομαι που το 2004 δήλωσα δεθελοντής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας φίλος γράφτηκε, τσέπωσε όλα τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που χορηγούσε η Γιάννα στους ιθαγενείς εθελοντές ως άλλος Λούκυ Λουκ, πήρε 20 μερούλες τιμητική άδεια από το στρατό με το διοικητή να αφρίζει από το κακό του και ακόμα τον ψάχνουν στην πισίνα για να κουβαλήσει τη μπουγάδα των κολυμβητών. Έτσι θα πήγαινα κι εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή