Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο!

Το θέμα που δημιουργήθηκε με την Βουλάρα την Παπαχρήστου είναι πολύ απλό. Εάν η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να υποστηρίζει την παραμύθα των Ολυμπιακών Αγώνων ως της απόλυτης διοργάνωσης συμφιλίωσης των λαών, ως αιτίας κήρυξης εκεχειρίας μεταξύ των απανταχού μαχόμενων και σπαρασσόμενων λαών -κάτι τόσο δύσκολο που ούτε ο Τζέφρυ Παπανδρέου δεν το είχε φέρει εις πέρας- και ως ύμνου στο σεβασμό της διαφορετικότητας, εάν λοιπόν ισχύουν όλα αυτά, τότε καλώς η αθλήτρια αποκλείστηκε για το περίφημο σχόλιο που αφορούσε τους Αφρικανούς ως σπιτικό έδεσμα για τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου. Παρεμπιπτόντως, αν και δεν περίμενα από μια αθλήτρια στίβου να το γνωρίζει, δεν κατάγεται το κουνούπι, αλλά ο ιός από τον Δυτικό Νείλο. Το κουνούπι, Βούλα χρυσό μου, είναι πέρα ως πέρα ελληνικό. Και λέω λοιπόν ότι καλώς αποκλείστηκε όχι ως μια μορφή τιμωρίας απέναντι στις απόψεις της αθλήτριας. Ο καθείς μπορεί να αθλείται στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλητισμού, ανεξαρτήτως αν παραθέτει μέσω τουίτερ τσιτάτα του Κασιδιάρη ή του Αντόνιο Γκράμσι. Δεν μπορεί όμως να συμμετάσχει σε αυτή τη -λέμε τώρα-γιορτή του πολιτισμού, αν -επιμένω- οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρηθούν τέτοια. Παίρνεις λοιπόν τον πούλο και αναζητάς πεδίον δόξης λαμπρό σε άλλες διοργανώσεις, λιγότερο ασύμβατες με την κοσμοθεωρία σου.
Από την άλλη, αν η ελληνική πολιτεία έχει τα κάκαλα να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή στέλνουμε αμόρφωτους και μισαλλόδοξους τσομπαναραίους στο πανηγύρι της ντόπας και των χειρότερων μπέργκερς από καταβολής πολιτισμού, των McDonald's, μόνο και μόνο για να επιτύχουμε ότι  επιτυγχάναμε με διάφορους Κίτσους Κεντέρηδες και Κατίνες Θάνου μέχρι το ένδοξο 2004, να ταϊσουμε δηλαδή με άρτο, θεάματα, faux δόξα και κλέος τους πεινασμένους για σάρκα και διψασμένους για αίμα Έλληνες ιθαγενείς την ίδια ώρα που τους υφαρπάζαμε τα χρυσαφικά και τα ασημικά κάτω από τη μύτη τους ενώ αυτοί κουνούσαν εν μέσω ελληνοχριστιανικού παραληρήματος τα πλαστικά τους σημαιάκια, αν έχει το σθένος να ομολογήσει ότι η Βουλάρα είναι ένα πολύτιμο γρανάζι της κρεατομηχανής συνειδήσεων και της αλυσίδας παραγωγής εθνικής υπερηφάνειας, τότε κάνουμε όλοι μαζί γαργάρα σαν τις γαλοπούλες το σίγουρα ρατσιστικό σχόλιό της, υποβαθμίζουμε τις ενστάσεις των απέναντι ως μια παράταιρη politically correct υπερβολή στη γενέτειρα της σάτιρας και της αθυροστομίας και επιτρέπουμε στην ελληνίδα αρεία κόρη με το πλατινέ μαλλί και την άβαφη ρίζα να μεγαλουργήσει πηδώντας πάνω από νέγρες, τουρκάλες και αραπίνες ξεδοντιάρες. Της επιτρέπουμε δε, ου μην και της επιβάλλουμε, σε περίπτωση που κάποια άλλη απλά πηδήξει μακρύτερα, να υποδυθεί το ρόλο της προκατόχου της στο άθλημα τόσο του τριπλούν όσο και του εθνικού τσαμπουκά και να κατακεραυνώσει τη νικήτρια ως δυνάμει ντοπαρισμένη, αυτή η αμόλυντη παρθένα που γυμναζόταν πίνοντας νερό του Καματερού και απαγγέλοντας Άδωνι Γεωργιάδη.   
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν καλή μου Βούλα. Το αστείο σου ήταν τόσο αστείο ώστε δε γέλασαν ούτε οι πλέον ακραιφνείς υποστηρικτές σου, με μοναδική ίσως εξαίρεση τον Γιάννη Καλαμίτση, για τον οποίο εδώ και καιρό έχει τεθεί η διάγνωση κάποιας καλπάζουσας μορφής ανοϊκής συνδρομής. Όσο δε για το συγκλονιστικό σε ένταση και παλμό ρεύμα αυτών που σε στηρίζουν, την εξήγηση ας την αναζητήσουν στην ακραία μετατόπιση της πολιτικής αισθητικής προς φασίζουσες εικόνες, στο πλαίσιο των οποίων ο Αφρικανός αποτελεί γεύμα για κουνούπια, οι πόρνες διαλύουν την ελληνική οικογένεια σπέρνοντας το AIDS και οι γύφτοι είναι καλοί μόνο για να κλέβουν.  

4 σχόλια:

  1. Απόλυτα ισορροπημένο κείμενο. Συμφωνό απόλυτα! Κοίτα, και προχθές που τα είπαμε και λίγο, εννοείται δεν είχα καμία διάθεση να την υποστηρίξω. Το πλαίσιό μου, είναι το εξής:

    Είπε τρελή βλακεία, δεν το συζητάμε! Αλλά στέκομαι σε τρία σημεία, εννοείται σου λέω ως σκέψεις, και χωρίς διάθεση υποστήριξης, γιατί στην τελική σιγά μη δεν έχουμε και με τι να ασχοληθούμε:

    Έχεις ένα χαζό κορίτσι, πιθανόν φούλ white trash, όπως πολλές αθλήτριες, υπό την έννοια ότι χρόνια προπονούνται επενδύοντας τα πάντα, μπας και κάνουν καμία Ολυμπιάδα καιβιοποριστούν. Αλλιώς...μαρμάγκα!

    Από την άλλη έχεις μία Επιτροπή λαμογιών και "κυρίων τίποτα" αριβιστών που δεν κάνουν τίποτα και κονομάνε! Δεν το ξέρω αλλά το φαντάζομαι ότι έτσι είναι.

    Και το χαζό κορίτσι κάνει συνεχόμενα γελοίες αναρτήσεις ρατσιστικού περιεχομένου. Πιάσε την, off the record, και πές της: "Ρε κορίτσι μου, είσαι χαζή, όπως σχεδόν όλοι οι αθλητές! (καταλαβαίνεις πως το εννοώ) Συμμαζέψου, αν έστω, είναι αδύνατο να σε επιμορφώσουμε τελευταία στιγμή." Αν δε το θέμα πάρει δημοσιότητα, όπως έγινε, βάλε την δημόσια να απολογηθεί, μήπως και πάρει χαμπάρι!

    Αλλά το να της τελειώνεις την καριέρα, είναι νομίζω δυσανάλογο, θα έπρεπε τουλάχιστον να προηγηθεί κάποια προειδοποίηση.

    Επιπλέον θεωρώ ότι η τόσο βαριά καμπάνα, ήταν λάθος και σε μάκροπολιτικό επίπεδο. Θεωρώ δλδ ότι θα εντείνει τα φασιστικά χαρακτηριστικά των ήδη φασιζόντων και αυτή η αίσθηση αδικίας ίσως συμπαρασύρει κι άλλους προς αυτή την κατεύθυνση. Και περαιτέρω ότι μπορεί να χρεωθεί ως συμβολή της Αριστεράς στις -με την ευρεία έννοια- κυβερνητικές αποφάσεις, δίνοντας σχετική ένσταση στο ότι "κάναμε και κάτι για το ρατσισμό", ενώ το όλο σκηνικό είναι συμβολισμός και όχι ουσία!

    Σε κάθε περίπτωση, Ίδωμεν!
    Καλημέρα!!!-¨))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητέ και ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Ένα προς ένα, όσο αυτό είναι εφικτό:
    Φυσικά και πρόκειται για ένα από τα άτομα που περιμένουν την Ολυμπιάδα για να τα κονομήσουν. Αυτό δεν είναι κακό, όπως έγραψα και στην ανάρτηση, αρκεί να το λένε. Όχι να ενδύονται το μανδύα των αποστόλων του ολυμπιακού ιδεώδους και την ίδια ώρα να ανεβάζουν βίντεο "γάμα τον κωλότουρκο". Επαναλαμβάνω ότι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ιδωθούν από το πρίσμα που όλοι ξέρουμε ότι τους αξίζει να ιδωθούν, τότε κακώς την έκοψαν. Αν όμως είμαστε διατεθειμένοι να τηρούμε αν όχι την ουσία τουλάχιστον τα προσχήματα, τότε... μαρμάγκα!
    Από την άλλη, την καριέρα της θα την τελειώσουν οι χορηγοί της και μόνο αυτοί, αν σταματήσουν να τη στηρίζουν με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Αν δεν το κάνουν, στην επόμενη Ολυμπιάδα θα τη δεις σημαιοφόρο.
    Σχετικά με την Επιτροπή, έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλωστε ο πρόεδρός της -σύζυγος Ντόρας- δεν μπορεί να θεωρηθεί άμεμπτος όταν πριν λίγους μήνες φερόμενος νόμιμα -άρα και ηθικά σύμφωνα με το νεοδεξιά διανόηση- έβγαλε κάτι εκατομμυριάκια στο εξωτερικό προερχόμενα από πηγές που ελάχιστοι κατάλαβαν ποιες ήταν.
    Τέλος, δε θα συμφωνήσω με το ότι καθώς εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι η αντίδραση ενίσχυσε την ακροδεξιά αντίδραση, η Αριστερά δεν έπρεπε να απαντήσει και να τοποθετηθεί. Όφειλε να το κάνει κάθε φορέας που θέλει να λέγεται προοδευτικός καθώς η σιωπή απλά θα η σιωπή εκ μέρους τους θα βοηθούσε την ενσωμάτωση φασιστικών ή κρυφοφασιστικών θέσεων στην ήδη -ταλαντευόμενη προς την ακροδεξιά- καθημερινή ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικο οπως παντα! Μοναδικη παρατηρηση η εξης: Kιτσος Κεντερης= Χρηστος Κεντερης. Nα τα μιλαμε σωστα τα ελληνικα! :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Αυτό καλά το είπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή