Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Απορίες

-Μπαμπά, τι είναι ο frontman;
-Παιδί μου, ο frontman είναι ο τραγουδιστής ενός συγκροτήματος.... Βέβαια, ένας καλός frontman πρέπει να είναι έχει και καλή σκηνική παρουσία. Αλλά όχι μόνο αυτό... Συνήθως είναι και η ψυχή του συγκροτήματος...
-Μπαμπά, με μπέρδεψες.
-Ξέχνα ότι σου είπα. Frontman είναι ο Mike Patton.


Οι Faith No More ήταν απολαυστικοί την Τρίτη στο Φάληρο. Δύο παρατηρήσεις:
-Το "see ya next year" του Patton στο τέλος της συναυλίας μου ακούστηκε περισσότερο σαν κατάρα παρά σαν ευχή. Το έγραψε ο Χρήστος Νύχτης στο Avopolis και συμφωνώ απόλυτα: Χωρίς φρέσκο υλικό και δεδομένης της καταπληκτικής αλλά σχετικά μικρής δισκογραφίας της μπάντας, δεν έχει κανένα νόημα να περιοδεύουν κάθε χρόνο. Γελούσα (και γελάω) με τους γερο-Scorpions, δε θα το αντέξω να φτάσω στο ίδιο σημείο και με τους Faith No More. 
-Η διοργανώτρια εταιρία συναυλιών η οποία θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους θα βρει στο πρόσωπό μου έναν φανατικό υποστηρικτή, είτε φέρει το Σώτη Βολάνη είτε τους Pink Floyd. Μιλάμε για ανυπόφορη κατάσταση, η οποία απείχε παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί καλλιτεχνική εκδήλωση.

2 σχόλια:

  1. Ας ρίξουν πάντως μια ματιά οι εκάστοτε διοργανωτές κ σε κανένα άλλο (ανάμεσα στα αμέτρητα) projects του κ.κ. Patton.

    ΠουΧου: http://newfaithnomore.com/2010/03/02/mike-patton-to-play-amsterdam-festival/

    Ευκαιρία να δει κ ο Έλληνας ότι όταν μιλάμε για "σύγχρονους συνθέτες" εννοούμε κ άλλους εκτός του Leonard Cohen κ Phillip Glass...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια είναι αυτό Χρήστο. Αλλά από την άλλη, κανένας διοργανωτής δε θα κάτσει να ρισκάρει με Mr Bungle ή με τον Patton να τραγουδάει άριες. Θα πάει στη σιγουριά που προσφέρουν οι Scorpions, οι Maiden και λοιποί φερέλπιδες νέοι. Δεν ξέρω αν φταίνε οι διοργανωτές που δε φέρνουν κάτι πιο ψαγμένο ή το κοινό το οποίο, όταν τελικά έρχεται ένα διαφορετικό άκουσμα ή θέαμα, κόβει-δεν κόβει 100 εισιτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή