Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Walk on Gilded Splinters

Τώρα που έπεσε η θερμοκρασία και ψύχθηκε ελαφρώς ο ταλαιπωρημένος εγκέφαλός μου, νομίζω ότι μπορώ να καταφέρω κάποιους πιο πολύπλοκους από τις χριστοπαναγίες συνειρμούς. Ερωτώ λοιπόν χωρίς να απαιτώ απάντηση. Ούτως ή άλλως, οι εποχές που τα ερωτήματα είχαν απαντήσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Για λίγες ακόμα παραστάσεις θα αναρωτιόμαστε και τα ερωτήματα θα είναι τόσο μάταια όσο το να ασχόλεισαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή το να φοιτείς σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Ή το να ρωτάς παπά γιατί ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης ήταν τόσο μεγάλος αλήτης. Το επόμενο στάδιο μηδενισμού της εντροπίας και του προβληματισμού είναι να μη ρωτάς καθόλου. Εγώ λοιπόν ρωτώ το εξής. Από όλο το νομικό σώμα της χώρας, δεν βρέθηκαν δέκα πούστηδες να αντιπαρατάξουν κάποια επιχειρήματα στο φασιστοειδές εξάμβλωμα το οποίο προϊσταται του υπουργείου Οικονομικών και χαρακτηρίζεται και καθηγητής συνταγματικού δικαίου; Να τον ρωτήσουν, ρε αδερφέ, αν το Σύνταγμα προβλέπει ευημερία των αριθμών με κόστος απελπισμένους, φαλιρισμένους και παντέρμους να πηδούν από τα μπαλκόνια λες και έχει πέσει στην πολυκατοικία τους αεροπλάνο ή να κρεμώνται από σκονισμένους πολυελαίους σαν ώριμα φρούτα. Όταν οι αυτόχειρες τους πλήρωναν για να σπουδάσουν στη νομική και να κερνάει η γιαγιά τους κουραμπιέδες τη γειτονιά, δεν το έκαναν μονο για να εκπαιδευτούν στο πώς βγάζουν τον Μάκη τον Αγαπούλα λάδι σαν αμόλυντη παρθένα εκμεταλλευόμενοι τις στρεβλώσεις του νόμου. Το έκαναν για να τους προστατεψουν κάποτε αυτοί, οι πεφωτισμένοι, από τα θηρία. 
Δικηγόροι, μαντέψτε. Τα θηρία έφτασαν. 

3 σχόλια:

  1. Γιατρέ μου!!! ,
    εννοείται δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ το δικηγορικό ή νομικό σώμα. Θεωρώ αναγκαία γενικευμένη άρα και μη δίκαιη/ακριβή κάθε τοποθέτηση υπέρ ή κατά οποιουδήποτε επαγγελματικού κλάδου (εκτός βεβαίως των βουλευτών).
    Συνεπώς χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας μαζί σου, απλά για την πληρέστερη ενημέρωση, σου στέλνω το ακόλουθο link. Υπάρχει βεβαίως πληθώρα ενδίκων βοηθημάτων / μέσων, ήδη από την ψήφιση του Μνημονίου, καθώς και δημοσίων τοποθετήσεων/επιστημονικών μελετών.
    Το κατ' εμέ συμπέρασμα: Όπως για όλα τα μεγάλα ζητήματα, η κατάληξη θα είναι εξωθεσμική. -:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.dsa.gr/word_docs/PROSFYGH_DSA_23-09-11.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω υπόψιν διάφορες κινήσεις. Το πρόβλημά "σας" είναι η διάχυση της πληροφορίας και σε αυτό οι οποιες ενέργειές σας υστερούν. Ως μόνο σημαντικό ελαφρυντικό αναγνωρίζω ότι οι επιστημονικές κοινότητες που υψώνουν φωνή απέναντι στη λαίλαπα υφίστανται άνευ προηγουμένου λογοκρισία.
    Τέλος, αυτό είναι ευχή ή συμπέρασμα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή