Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γέρο, τον πούλο!

Με μεγάλη μου χαρά, η οποία αγγίζει τα όρια της ολοκληρωτικής ηδονής συνοδευόμενης με σπασμούς στους μύες του περινέου, παρακολουθώ την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από την εξέδρα της οσονούπω ματαιωμένης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι η είδηση της αναβολής ή ματαίωσης στρατιωτικής παρέλασης οπουδήποτε στον κόσμο, πολύ δε περισσότερο στη χώρα που ζω και ακόμη πιο πολύ σε μια πόλη που δεν την είχα σε ιδιαίτερη υπόληψη για τη μαχητικότητά της τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι σιγά σιγά να αφαιρεθεί η χώρα από τη λίστα της ντροπής αυτών που ακόμα προβαίνουν σε στρατιωτικά πανηγυράκια. Δεύτερος και κυριότερος είναι που βλέπω τα ξινισμένα μούτρα του κατ' ευφημισμόν Προέδρου της κατ' ευφημισμόν Δημοκρατίας για την τάχα μου ασέβεια προς το πρόσωπό του. Ποια ασέβεια ρε μπάρμπα; Κάνεις πλάτες στη συμμορία εδώ και δυο χρόνια, αποσβαίνεις -ή τελοσπάντων νομίζεις- τους κραδασμούς με ηλίθιες γλυκανάλατες δηλώσεις περί εθνικής ομοψυχίας και εμείς σου δείχνουμε ασέβεια ή εσύ; Καλύτερα να το βούλωνες και να μας άφηνες στον πόνο μας. Στα τσακίδια και σιγούλια σιγούλια, μη σπάσεις και κανα γοφό. Έχει ζεστό νερό στην κουζίνα για τα τσαγάκι και τη θερμοφόρα σου. 


Υ.Γ. Δε σε χάλασε Μπουτάρη...!

7 σχόλια:

  1. Είδες η Σαλονίκη, Κώστα? Κ γω δεν το περίμενα, αλλά είμαι πολύ πολύ χαρούμενη από την κατάληξη. Σειρά της Σπάρτης τώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεμπιπτόντως, αδυνατώ να καταλάβω πώς υπονομεύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί όταν ματαιώνονται φασιστικές εκδηλώσεις που συνάδουν μόνο με ολοκληρωτικά καθεστώτα (βλ. παρελάσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο -περί υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών- ακούστηκε από πολλά στόματα, πολιτικών και μη.
    Με το θέμα των μαθητικών παρελάσεων ασχολήθηκε στο παρελθόν και ο αγαπημένος Ιός:
    http://www.iospress.gr/ios1995/ios19951029a.htm (και β΄μέρος)
    http://www.iospress.gr/ios2002/ios20020630a.htm (και β΄μέρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το είχα υπόψιν. Θα το διαβάσω. Thnx!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μ αρεσει που "δακρυσε" κιολα , και ειπε οτι θα επρεπε να ντρεπονται ολοι εκεινοι που χαλασαν το πανηγυρακι.με αυγα, γιαουρτια και κλοτσιες επρεπε να φυγει ο παππους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τα ψάχνεις... Αυτοί οι γέροι είναι ευσυγκίνητοι χωρίς λόγο και αιτία. Γιαούρτια και αυγά σίγουρα, έχουν πολλές βιταμίνες. Και κάνα ποδοσφαιρικό βολέ όμως δε θα έβλαπτε. Άντε,γιατί πολύ το κούρασε ο "ήρωας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή